Arkivens dag i dag. Lyssnade på historieprofessor Lars Berggren, som pratade om Malmödofter (även odörer), från förr i tiden: Lukten av choklad från Mazetti, bullbak från Påhlssons bageri, liköressenser vid Saturnus, lakrits o d från Malaco, m m. Tidigare var det mest odörer: skit i kanalerna, svin och andra djur som luktade, hälsovådlig rök från storstenar, m m. Rätt intressant!
Hur fångar man en lukt och bevarar den till framtiden? T ex på museer?
Bild: Prof Lars Berggren och Malmös rykande skorstenar i bakgrunden
Käkade sen på XXXLutz. Jovars. Men maten är onödigt fet. Kompisen ville inte ha smält smör hälld på potatisen, som hon fick förra gången, men då sa kyparen att "det brukar vi göra" och det lunde han inte göra något åt (!). Han verkade inte alls fatta det där med litet mer fettfri kost. Han föreslog att hon ju kunde ta pommes frites i stället. (Lika fett, det ju!) Är dom inte kompetenta där?
IKEA och XXXLutz ger varandra kängor. Vem kommer och parkerar utanför IKEA, fullt synlig? Jo, XXXLs stora skyltade lastbil! (se bild) Bra reklamplats, precis i blickfånget när man tittar ut genom restaurangfönstrena! Vad har dom annars där att göra, förutom att göra reklam för sig?
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Pratade med liten släkting i dag, vars föräldrar är iväg på resa. Jag frågade henne om föräldrarna hade varit nervösa inför resan? Ja, det trodde hon, för pappan hade packat ned så många kalsonger.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar